Keso-bön-biffar
1 burk kidneybönor (400 g)
1 ägg
1 dl strimlad purjo
2 tsk senap
½ dl persilja
½ tsk salt
1 krm peppar
125 g keso
sambal oelek
vitlök om man vill
1 dl ströbröd
Mixa bönorna med ägget och
rör ner övriga ingredienser.
Låt smeten stå i 10 min, forma sen
åtta biffar och stek dem till fin färg.
Tekakor med havregryn
1½ dl havregryn
5 dl mjölk
100 g smör
2 msk socker
½ tsk salt
50 g jäst
10-12 dl vetemjöl
Koka havregrynen i 2½ dl mjölk nån minut
och rör ner smöret i bitar så det smälter.
Tillsätt socker och salt och resten av mjölken.
Smula jästen i assistentens bunke och häll i
havregrynsblandningen när den har rätt temperatur.
Tillsätt mjölet och kör till en smidig deg. Jäs 30 min.
Kavla ut degen och ta ut runda kakor, 14-16 st.
Lägg på papprade plåtar, nagga och låt jäsa 10 min.
Grädda i 250 grader 7-8 min.