Marmorerade brownies
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese-smet:
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Smöra och bröa en form ca 20 x 30 cm.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret, ta kastrullen
från plattan och rör ner chokladen, rör så den smälter.
Vispa ägg och socker, rör i chokladblandningen,
vetemjöl och vaniljsocker. Häll smeten i formen.
Vispa ihop cream cheese-smeten och bred den över.
Gör marmormönster med hjälp av en gaffel.
Grädda i ca 25-30 min, kakan ska vara rätt kladdig.
Skär i bitar när kakan svalnat lite.
300 g mörk choklad
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Cream cheese-smet:
200 g cream cheese
½ dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
Smöra och bröa en form ca 20 x 30 cm.
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka chokladen grovt. Smält smöret, ta kastrullen
från plattan och rör ner chokladen, rör så den smälter.
Vispa ägg och socker, rör i chokladblandningen,
vetemjöl och vaniljsocker. Häll smeten i formen.
Vispa ihop cream cheese-smeten och bred den över.
Gör marmormönster med hjälp av en gaffel.
Grädda i ca 25-30 min, kakan ska vara rätt kladdig.
Skär i bitar när kakan svalnat lite.