Blomkålssoppa
2 potatisar
600 g färsk blomkål
1 schalottenlök
4 dl vatten
4 dl mjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
svartpeppar
ev. lite havrematgrädde
Skala och skiva potatisarna.
Skär blomkålen i små buketter
och hacka löken.
Fräs löken lätt i en kastrull. Häll på vatten,
mjölk och buljongtärning och lägg i
potatis och blomkål. Koka allt mjukt
och vispa sönder grönsakerna.
Smaka av med svartpeppar.
Tillsätt ev. lite havrematgrädde.
2 potatisar
600 g färsk blomkål
1 schalottenlök
4 dl vatten
4 dl mjölk
2 tärningar grönsaksbuljong
svartpeppar
ev. lite havrematgrädde
Skala och skiva potatisarna.
Skär blomkålen i små buketter
och hacka löken.
Fräs löken lätt i en kastrull. Häll på vatten,
mjölk och buljongtärning och lägg i
potatis och blomkål. Koka allt mjukt
och vispa sönder grönsakerna.
Smaka av med svartpeppar.
Tillsätt ev. lite havrematgrädde.