Hurtbulle
2 dl fiberhavregryn
1½ dl grahamsmjöl
3½ dl vetemjöl
1 dl hela linfrön
1 dl russin
1 dl sötmandel
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller yoghurt
1 msk sirap
½ dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en brödform (1½ liter).
Blanda alla torra ingredienser och rör ner fil,
sirap och sylt. Klicka ner smeten i formen
och strö över lite fiberhavregryn.
Grädda i 1 timme. Ta brödet ur formen
och låt det svalna under bakduk.
2 dl fiberhavregryn
1½ dl grahamsmjöl
3½ dl vetemjöl
1 dl hela linfrön
1 dl russin
1 dl sötmandel
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl filmjölk eller yoghurt
1 msk sirap
½ dl lingonsylt
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en brödform (1½ liter).
Blanda alla torra ingredienser och rör ner fil,
sirap och sylt. Klicka ner smeten i formen
och strö över lite fiberhavregryn.
Grädda i 1 timme. Ta brödet ur formen
och låt det svalna under bakduk.