Chokladtryffel med hallon
1½ dl tinade hallon, även spadet
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad 70%
(gärna Marabou premium dark raspberry)
75 g rumsvarmt smör
Tryck hallonen genom en sil så kärnorna försvinner.
Koka upp hallon + grädde.
Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen i bitar.
Rör tills chokladen smält, lägg då i smöret i klickar.
Rör igen tills smöret smält.
Häll upp tryffeln i små glas och dekorera fint.
Ställ i kylen att stelna några timmar.
1½ dl tinade hallon, även spadet
2 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad 70%
(gärna Marabou premium dark raspberry)
75 g rumsvarmt smör
Tryck hallonen genom en sil så kärnorna försvinner.
Koka upp hallon + grädde.
Ta kastrullen från plattan och lägg i chokladen i bitar.
Rör tills chokladen smält, lägg då i smöret i klickar.
Rör igen tills smöret smält.
Häll upp tryffeln i små glas och dekorera fint.
Ställ i kylen att stelna några timmar.