300 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning:
150 g smör
1 äggula
1½ dl jordgubbsmarmelad
2 - 3 msk extra fast vaniljkräm
Topping:
100 g vit choklad
2 droppar röd karamellfärg
25 g mörk choklad
Riv mandelmassan och vispa med äggvitan.
Spritsa ut ca 30 bottnar på bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader 8-10 min tills de
börjar bli ljusbruna. Låt dem kallna.
Alla ingredienser till fyllningen måste vara
rumstempererade, annars skär den sig.
Mixa jordgubbsmarmeladen helt slät.
Vispa smöret mjukt med elvisp och tillsätt lite
äggula i taget under kraftig vispning. Vispa
även i jordgubbsmarmeladen och vaniljkrämen.
Spritsa ut fyllningen toppigt på bottnarna.
Ställ dem i frysen en timme.
Smält den vita chokladen i micro eller vattenbad
och färga den rosa. Doppa biskvierna och
låt chokladen stelna. Smält sen den mörka
chokladen och ringla över biskvierna.
1 äggvita
Fyllning:
150 g smör
1 äggula
1½ dl jordgubbsmarmelad
2 - 3 msk extra fast vaniljkräm
Topping:
100 g vit choklad
2 droppar röd karamellfärg
25 g mörk choklad
Riv mandelmassan och vispa med äggvitan.
Spritsa ut ca 30 bottnar på bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader 8-10 min tills de
börjar bli ljusbruna. Låt dem kallna.
Alla ingredienser till fyllningen måste vara
rumstempererade, annars skär den sig.
Mixa jordgubbsmarmeladen helt slät.
Vispa smöret mjukt med elvisp och tillsätt lite
äggula i taget under kraftig vispning. Vispa
även i jordgubbsmarmeladen och vaniljkrämen.
Spritsa ut fyllningen toppigt på bottnarna.
Ställ dem i frysen en timme.
Smält den vita chokladen i micro eller vattenbad
och färga den rosa. Doppa biskvierna och
låt chokladen stelna. Smält sen den mörka
chokladen och ringla över biskvierna.