15 g jäst
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
1 msk honung
2½ dl durumvetemjöl
ca 4 dl vetemjöl
Fyllning:
1 paket mozarellaost
100 g fetaost
10-15 skivor salami
oliver
körsbärstomater
rosmarin
svartpeppar
Smula jästen i en degbunke och rör ut den i
ljummet vatten, olivolja, salt och honung.
Blanda i durumvetemjölet och vetemjölet och
arbeta till en smidig deg. Jäs 30 min.
Tryck ut degen till en rektangel och lägg på skivad
mozarella, smulad fetaost, salami, oliver och tomater.
Strö över rosmarin och peppar, rulla ihop brödet och
lägg det på bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla brödet med olivolja och strö över rosmarin
och flingsalt. Sätt in brödet i ugnen och sänk då
värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 min.
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk flingsalt
1 msk honung
2½ dl durumvetemjöl
ca 4 dl vetemjöl
Fyllning:
1 paket mozarellaost
100 g fetaost
10-15 skivor salami
oliver
körsbärstomater
rosmarin
svartpeppar
Smula jästen i en degbunke och rör ut den i
ljummet vatten, olivolja, salt och honung.
Blanda i durumvetemjölet och vetemjölet och
arbeta till en smidig deg. Jäs 30 min.
Tryck ut degen till en rektangel och lägg på skivad
mozarella, smulad fetaost, salami, oliver och tomater.
Strö över rosmarin och peppar, rulla ihop brödet och
lägg det på bakplåtspapper. Låt jäsa i 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla brödet med olivolja och strö över rosmarin
och flingsalt. Sätt in brödet i ugnen och sänk då
värmen till 200 grader. Grädda i 20-25 min.