måndag 27 december 2010

Grönsakspaj med crème fraiche

Grönsakspaj med crème fraiche
2 gula lökar
1 purjolök
4 morötter
4 dl crème fraiche
4 ägg
ca 3/4-1 tsk salt
svartpeppar
3 smördegsplattor, eller pajdeg av:
80 g smör
2 dl vetemjöl
½-1 msk vatten

Sätt ugnen på 200 grader.

Hacka löken grovt och strimla purjon.
Grovriv morötterna.

Mjukstek löken och purjolöken på svag värme
utan att det tar färg, häll på en skvätt vatten
och låt puttra 5-10 min. Rör ner morötterna
och låt dem steka med några minuter till
tills vätskan kokat in. Salta och peppra.

Vispa ihop crème fraiche och ägg och
rör ner grönsaksblandningen.
Häll röran i en ugnsform och lägg remsor
av smördeg eller pajdeg över.

Grädda pajen i ca 20 min till fin färg.