6 dl kokta kikärter (2 burkar)
2 msk pressad citron
1 msk spiskummin
1 krm koriander
3/4 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 - 3 klyftor vitlök
1 dl hackad persilja
2 - 4 msk vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj kikärterna i kallt vatten om
du använder konserverade.
Mixa kikärter med citronsaft, spiskummin,
koriander, salt och peppar.
Rör ner pressad vitlök och persilja.
Tillsätt vetemjöl så att smeten går att forma.
Lägg falafeln i en teflon- eller ugnsform
smord med lite olja eller flytande margarin.
Ugnsstek till fin färg, det tar ca 20 min.
Vänd efter halva tiden.
Morotstzatziki
3 morötter, ca 300 g
3 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
svartpeppar
Finriv morötterna och blanda ihop
alla ingredienserna till tzatzikin.
2 msk pressad citron
1 msk spiskummin
1 krm koriander
3/4 - 1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 - 3 klyftor vitlök
1 dl hackad persilja
2 - 4 msk vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Skölj kikärterna i kallt vatten om
du använder konserverade.
Mixa kikärter med citronsaft, spiskummin,
koriander, salt och peppar.
Rör ner pressad vitlök och persilja.
Tillsätt vetemjöl så att smeten går att forma.
Lägg falafeln i en teflon- eller ugnsform
smord med lite olja eller flytande margarin.
Ugnsstek till fin färg, det tar ca 20 min.
Vänd efter halva tiden.
Morotstzatziki
3 morötter, ca 300 g
3 dl turkisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
svartpeppar
Finriv morötterna och blanda ihop
alla ingredienserna till tzatzikin.