Vintergratäng med rotsaker
700 g potatis
300 g blandade rotsaker: morot,
palsternacka, kålrot, rotselleri...
1 gul lök
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 dl mjölk
ca 1½ tsk salt
svartpeppar
Skala och skiva potatis, rotsaker och lök tunt
i matberedare eller med mandolin (ca 2 mm).
Varva i en teflonform.
Blanda övriga ingredienser och slå över.
Grädda i 225 grader 45-60 min.
700 g potatis
300 g blandade rotsaker: morot,
palsternacka, kålrot, rotselleri...
1 gul lök
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
1 dl mjölk
ca 1½ tsk salt
svartpeppar
Skala och skiva potatis, rotsaker och lök tunt
i matberedare eller med mandolin (ca 2 mm).
Varva i en teflonform.
Blanda övriga ingredienser och slå över.
Grädda i 225 grader 45-60 min.