Skummig broccolisoppa
1 gul lök
75 g rotselleri
500 g färsk broccoli
1 liter grönsaksbuljong
2 dl havrematgrädde
salt, peppar
Hacka löken och skiva rotsellerin tunt.
Skär broccolin i bitar, ta med även stjälken.
Fräs löken i en kastrull utan att den tar färg,
tillsätt rotselleri, broccoli och buljong.
Låt puttra tills grönsakerna är mjuka,
häll då i matgrädden och mixa soppan
så att den blir skummig.
Smaka av med salt och peppar.
1 gul lök
75 g rotselleri
500 g färsk broccoli
1 liter grönsaksbuljong
2 dl havrematgrädde
salt, peppar
Hacka löken och skiva rotsellerin tunt.
Skär broccolin i bitar, ta med även stjälken.
Fräs löken i en kastrull utan att den tar färg,
tillsätt rotselleri, broccoli och buljong.
Låt puttra tills grönsakerna är mjuka,
häll då i matgrädden och mixa soppan
så att den blir skummig.
Smaka av med salt och peppar.