söndag 24 april 2011

Fudgie

Fudgie
Browniebotten:
125 g mörk choklad
75 g mörk choklad
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1½ dl vetemjöl
Fudge:
100 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
15 g smör
½ burk kondenserad mjölk
1½ dl salta jordnötter
1 dl rice krispies

Sätt ugnen på 175 grader.

Vik ett bakplåtspapper till en form ca 24 x 24 cm
och lägg i t ex en teflonform.

Smält 125 g choklad i mikron.
Grovhacka 75 g choklad.

Vispa ihop smör och socker. Vispa i äggen, lite i taget.
Rör i den smälta chokladen, sedan kakao,
vaniljsocker, vetemjöl och hackad choklad.

Bred ut smeten i bakplåtspappersformen
och grädda i 15-17 min i teflonform,
lite längre i vanlig ugnsform.

Ta ut browniebotten och låt kallna.

Hacka chokladen till fudgen och smält tillsammans
med smöret och kondenserade mjölken.
Rör i jordnötter och rice krispies.

Bred fugden över kakan, låt stelna i kylen
och skär sen i bitar.