Mazarinkaka
175 g smör
75 g mandelmassa
1½ dl mjölk
8 droppar bittermandelolja
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1 dl florsocker
½ dl sylt
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en kakform.
Smält smöret och riv mandelmassan.
Vispa ihop mjölk och bittermandelolja. Vispa i
socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och vanilj-
socker och sist mandelmassa och smör.
Häll smeten i formen och grädda i 35-45 min.
Låt kakan svalna. Rör ihop florsocker
och sylt och bred ut glasyren.
175 g smör
75 g mandelmassa
1½ dl mjölk
8 droppar bittermandelolja
2 dl socker
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1 dl florsocker
½ dl sylt
Sätt ugnen på 150 grader.
Smörj och bröa en kakform.
Smält smöret och riv mandelmassan.
Vispa ihop mjölk och bittermandelolja. Vispa i
socker, mjöl, bakpulver, bikarbonat och vanilj-
socker och sist mandelmassa och smör.
Häll smeten i formen och grädda i 35-45 min.
Låt kakan svalna. Rör ihop florsocker
och sylt och bred ut glasyren.