Blåbärsbullar
50 g jäst
150 g smör
5 dl havremjölk
1 dl socker
½ tsk salt
kardemumma
ca 12-13 dl vetemjöl
Fyllning:
50-75 g smält smör
socker
vaniljsocker
färska blåbär
Garnering:
florsocker
Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret, tillsätt havremjölken och värm till
37 grader. Slå vätskan över jästen och
rör i socker, salt och kardemumma.
Tillsätt mjölet och arbeta degen smidig
i maskin eller för hand. Låt jäsa i 30 min.
Sätt ut ca 40 bullformar på plåtar.
Dela degen i två bitar och kavla ut dem.
Bred över smöret och strö på först socker
blandat med vaniljsocker och sedan blåbär.
Rulla ihop och skär i bitar. Lägg dem
i formarna och låt jäsa 30 min till.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bullarna till fin färg.
Låt dem svalna på galler och
dekorera gärna med pudersocker
eller florsockerglasyr.