Grönsakssoppa med saffran
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 fänkål
2 morötter
600 g potatis
½ g saffran
1 liter grönsaksbuljong
en nypa torkad timjan
svartpeppar
125 g broccoli
½ ask körsbärstomater
1 dl crème fraiche
salt
Skala/ansa/skölj grönsakerna.
Hacka löken och vitlöken.
Skiva fänkålen, morötterna och potatisen.
Fräs lök och vitlök utan att det tar färg.
Tillsätt fänkål, morötter, potatis och saffran,
rör runt och fräs en stund till.
Häll på buljong och rör ner timjan och peppar.
Koka soppan under lock tills potatisen börjar mjukna.
Dela under tiden broccolin i buketter och halvera tomaterna.
Tillsätt broccoli och tomater i soppan de
sista 5 minuterna av koktiden.
Vispa crème fraichen smidig i en skål och
vispa ner lite av soppbuljongen. Tillsätt
blandningen i soppan under vispning.
Smaka av och tillsätt salt om det behövs.
salt
Skala/ansa/skölj grönsakerna.
Hacka löken och vitlöken.
Skiva fänkålen, morötterna och potatisen.
Fräs lök och vitlök utan att det tar färg.
Tillsätt fänkål, morötter, potatis och saffran,
rör runt och fräs en stund till.
Häll på buljong och rör ner timjan och peppar.
Koka soppan under lock tills potatisen börjar mjukna.
Dela under tiden broccolin i buketter och halvera tomaterna.
Tillsätt broccoli och tomater i soppan de
sista 5 minuterna av koktiden.
Vispa crème fraichen smidig i en skål och
vispa ner lite av soppbuljongen. Tillsätt
blandningen i soppan under vispning.
Smaka av och tillsätt salt om det behövs.