Black bean fudge brownies
1 tetra svarta bönor (380-400 g)
4½ dl vatten
3½ dl vetemjöl
3 dl kakao
5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad mörk choklad
ev. 2 dl grovhackade nötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj bönorna, mixa dem sedan
tillsammans med 4½ dl kallt vatten.
Rör ihop alla övriga ingredienser
och blanda ner bönblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 x 30 cm.
Grädda tills kakan tagit ihop men fortfarande är
kladdig. Det tar ca 15-35 min, går snabbast i
teflonform. Låt kallna och skär i rutor.
1 tetra svarta bönor (380-400 g)
4½ dl vatten
3½ dl vetemjöl
3 dl kakao
5 dl socker
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
100 g hackad mörk choklad
ev. 2 dl grovhackade nötter
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj bönorna, mixa dem sedan
tillsammans med 4½ dl kallt vatten.
Rör ihop alla övriga ingredienser
och blanda ner bönblandningen.
Häll smeten i en smord och bröad form ca 24 x 30 cm.
Grädda tills kakan tagit ihop men fortfarande är
kladdig. Det tar ca 15-35 min, går snabbast i
teflonform. Låt kallna och skär i rutor.