måndag 26 mars 2012

Saftiga citronmuffins

Saftiga citronmuffins
Allergivänliga
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
1 1/4 dl socker
1 dl flytande margarin eller olja
skal av ½ - 1 citron
saft av ½ citron

en nypa salt
2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljsocker
Glasyr:
florsocker
saft av citron

Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut
12 mellanstora muffinsformar på en plåt.

Blanda sojamjölk och ättika i en bunke
och låt stå ett par minuter.

Rör ner socker, flytande margarin,
citronskal, citronsaft och lite salt.

Blanda vetemjöl med bikarbonat, bakpulver och vanilj.
Rör ner mjölblandningen i bunken och blanda
till en jämn smet. Skeda upp smeten i formarna
och grädda direkt mitt i ugnen ca 15-20 min.

Låt muffinsarna kallna och glasera dem.