torsdag 19 juli 2012

Ugnsbakad potatissallad med citrondressing

  
Ugnsbakad potatissallad med citrondressing
400 g färskpotatis
3 morötter
1 rödlök
1 knippe sparris
olja eller smör
salt, peppar
Citrondressing:
1 citron
1½ msk honung
1½ dl rapsolja
en nypa salt

Skrubba färskpotatisen och koka den knappt mjuk.
Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

Halvera färskpotatisen och lägg i en ugnsform 
tillsammans med morotsslantar, lök i klyftor, 
sparris och smör eller olja. Salta och peppra 
och ugnsbaka i 10-15 min.

Skala av bara det gula från citronskalet 
med hjälp av potatisskalare eller kniv.

Skär bort allt det vita skalet från citronen 
eftersom det annars ger en besk smak.
Skär citronen i skivor och ta bort kärnorna.

Mixa det gula citronskalet och citronskivorna
tillsammans med honungen. Tillsätt oljan 
droppvis under fortsatt mixning. 
Smaka av dressingen med salt.

Servera den varma potatissalladen med 
dressingen vid sidan av att ringla över.