Ugnsbakad potatissallad med citrondressing
400 g färskpotatis
3 morötter
1 rödlök
1 knippe sparris
olja eller smör
salt, peppar
Citrondressing:
1 citron
1½ msk honung
1½ dl rapsolja
en nypa salt
Skrubba färskpotatisen och koka den knappt mjuk.
Sätt under tiden ugnen på 225 grader.
Halvera färskpotatisen och lägg i en ugnsform
tillsammans med morotsslantar, lök i klyftor,
sparris och smör eller olja. Salta och peppra
och ugnsbaka i 10-15 min.
Skala av bara det gula från citronskalet
med hjälp av potatisskalare eller kniv.
Skär bort allt det vita skalet från citronen
eftersom det annars ger en besk smak.
Skär citronen i skivor och ta bort kärnorna.
Mixa det gula citronskalet och citronskivorna
tillsammans med honungen. Tillsätt oljan
droppvis under fortsatt mixning.
Smaka av dressingen med salt.
Servera den varma potatissalladen med
dressingen vid sidan av att ringla över.