Ernsts spenatpizza
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl (havre)mjölk
Tomatsås:
1 rödlök
olja
2 msk tomatpuré
1 pkt krossade tomater med chili
2 tsk socker
salt och peppar efter smak
Topping:
1½-2 påsar fryst bladspenat
2-3 vitlöksklyftor
olja
salt, peppar
2-3 mozarellaostar
solroskärnor
Tina spenaten och krama ur vätskan.
Tina spenaten och krama ur vätskan.
Finhacka vitlöksklyftorna. Fräs vitlök
och spenat tills all vätska kokat bort,
smaka av med salt och peppar.
Hacka löken till tomatsåsen och fräs den
Hacka löken till tomatsåsen och fräs den
tillsammans med tomatpuré i olja i en kastrull.
Tillsätt krossade tomater, socker, salt
och peppar. Låt såsen koka ihop.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt olja och mjölk och rör ihop till en deg.
Kavla ut den tunt och lägg på bakplåtspapper
på en plåt. Pizzabottnen ska täcka hela plåten.
Förgrädda pizzabotten 7-8 min
tills den börjar få lite färg.
Skiva mozarellaostarna. Bred tomatsås på
Tillsätt krossade tomater, socker, salt
och peppar. Låt såsen koka ihop.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt olja och mjölk och rör ihop till en deg.
Kavla ut den tunt och lägg på bakplåtspapper
på en plåt. Pizzabottnen ska täcka hela plåten.
Förgrädda pizzabotten 7-8 min
tills den börjar få lite färg.
Skiva mozarellaostarna. Bred tomatsås på
pizzabottnen och lägg på spenat och
mozarella. Strö över solroskärnor.
Grädda pizzan till fin färg.
Grädda pizzan till fin färg.