Ernsts potatispizza
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk olivolja
2 dl (havre)mjölk
Tomatsås:
1 rödlök
olja
2 msk tomatpuré
1 pkt krossade tomater med chili
2 tsk socker
salt och peppar efter smak
Topping:
några potatisar
1 pkt fetaost
riven ost
rosmarin
Börja med att koka tomatsåsen. Hacka löken och
fräs den i olja i en kastrull. Rör ner tomatpuré och
låt fräsa med en stund. Tillsätt krossade tomater,
socker, salt och peppar. Låt såsen puttra ihop.
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Tillsätt olja och mjölk och rör ihop till en deg.
Kavla ut den tunt och lägg på bakplåtspapper
på en plåt. Pizzabottnen ska täcka hela plåten.
Förgrädda pizzabotten 7-8 min
tills den börjar få lite färg.
Tvätta potatisarna och skiva dem tunt, ca 2-3 mm,
med mandolin eller osthyvel. Bred tomatsås på
pizzabottnen och täck med potatisskivorna. Smula
över fetaost, strö på riven ost och toppa med rosmarin.
Grädda pizzan till fin färg.