Madeleinetårta
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
2 dl vetemjöl
1 dl socker
½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 dl rapsolja
Fyllning:
1 - 1½ dl aprikosmarmelad eller -puré
Glasyr:
1½ dl florsocker
½ dl kakao
2 msk starkt kallt kaffe
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en 20 cm tårtform.
Blanda sojamjölk och ättiksprit
så det skär sig.
Rör noga ihop vetemjöl, socker, kakao,
bikarbonat, bakpulver och vanilj i en bunke.
Tillsätt sojamjölk och rapsolja och rör snabbt
ihop till en smet med hjälp av en sked.
Rör inte för mycket, då blir kakan seg.
Grädda tills kakan är genomgräddad,
stjälp upp den och låt svalna.
Dela kakan i två bottnar och bred
aprikosmarmelad mellan bottnarna.
Rör ihop glasyren, glasera kakan och
servera gärna med frukt och bär.
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
2 dl vetemjöl
1 dl socker
½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver
1 dl rapsolja
Fyllning:
1 - 1½ dl aprikosmarmelad eller -puré
Glasyr:
1½ dl florsocker
½ dl kakao
2 msk starkt kallt kaffe
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en 20 cm tårtform.
Blanda sojamjölk och ättiksprit
så det skär sig.
Rör noga ihop vetemjöl, socker, kakao,
bikarbonat, bakpulver och vanilj i en bunke.
Tillsätt sojamjölk och rapsolja och rör snabbt
ihop till en smet med hjälp av en sked.
Rör inte för mycket, då blir kakan seg.
Grädda tills kakan är genomgräddad,
stjälp upp den och låt svalna.
Dela kakan i två bottnar och bred
aprikosmarmelad mellan bottnarna.
Rör ihop glasyren, glasera kakan och
servera gärna med frukt och bär.