Vegetarisk smörgåstårta
18 skivor Pågen Jättefranska
Fyllning 1:
1 liten burk krossad ananas
1½ dl havrematgrädde
1 - 2 tsk senap
lite peppar
en bit gurka som skalas och skivas
Fyllning 2:
3 dl kokta bönor
(t ex borlotti, cannellini, vita)
5 soltorkade tomater i olja
1 msk olja från tomaterna
½ - 1 pressad vitlöksklyfta
½ dl havrematgrädde
salt, peppar
På toppen:
3 msk vegetarisk tångkaviar
1½ dl havrematgrädde
finrivet skal av en ekologisk citron
1 msk pressad citron
3 msk hackad dill
2 msk finhackad rödlök
½ avokado i små små tärningar
salt, peppar
Garnering:
zucchini skivad på längden till kanterna
grönsaker och örter till garnering
Kantskär brödet.
Låt ananasen rinna av och rör ihop
allt utom gurkan till fyllning ett.
Mixa ingredienserna till fyllning två.
Blanda tångkaviarröran.
Lägg ut 6 skivor bröd och bred på
ananasfyllningen, toppa den
med tunna skivor skalad gurka.
Bred bönröran på nästa brödlager och toppa
sista lagret med tångkaviarröran.
Skär till jämna kanter på smörgåstårtan,
skiva zucchini på längden och täck kanterna.
Garnera tårtan med grönsaker och örter.