Kanel- och havregrynsrutor
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
2 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
½ tsk kanel
lite vaniljpulver
1 dl rapsolja
Smul:
1½ dl havregryn
1 dl socker
2 tsk kanel
en nypa salt
100 g smör (eller mjölkfritt
flytande margarin)
Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa
en metallform/teflonform ca 24 x 30 cm.
Blanda sojamjölk och ättiksprit så det skär sig.
Rör noga ihop mjöl, socker, bikarbonat,
bakpulver, kanel och vanilj i en bunke.
Tillsätt sojamjölk och rapsolja och blanda
snabbt ihop till en smet med hjälp av en sked
- rör inte för mycket för då blir kakan seg.
Bred ut smeten i formen. Rör ihop ingredienserna
till smulet och strössla det över kakan.
Grädda till fin färg, ca 12-16 min.