lördag 11 oktober 2014

Potatispaj


Potatispaj
Pajdeg:
 2 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
½ tsk salt
½ tsk peppar
1 dl rapsolja
2-3 msk vatten 
Fyllning:
400 g mangold eller bladspenat
1 hackad lök
2 dl havrematgrädde
salt, peppar
600 g delikatesspotatis 
1 knippe sparris
ugnsbakade eller soltorkade tomater
rivet citronskal
rosmarin
lite olja

Gör pajdegen och tryck ut i en ugnsform, 
förgrädda i 200 grader ca 15 min.

Mjukstek mangold och lök, salta och peppra
och slå på havregrädden. Låt puttra ihop.

Koka och halvera potatisarna.
Lättkoka sparrisen i bitar.

Lägg mangolden i botten på pajen och toppa med
potatis, sparris, tomater, citronskal och rosmarin.
Ringla över lite olja. Grädda i 200 grader till fin färg.