lördag 11 april 2015

Flygande Julius


Flygande Julius
kokta belugalinser
eller gröna linser
italiensk salladskrydda
purjolök
paprika
zucchini
aubergine
kantareller el. champinjoner 
rapsolja till stekning
salt, peppar
banan
havrematgrädde
chilisås
salta jordnötter
persilja 
jasminris


Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg ett lager kokta linser i en ugnsform
och strö på italiensk salladskrydda.

Strimla purjolök och paprika, skär zucchinin 
i halvmåneskivor och auberginen i skivor 
som kvartas. Skiva svampen.

Stek grönsakerna mjuka i lite olja, salta 
och peppra och fördela grönsakerna
över linserna. Toppa med skivad banan.

Blanda havrematgrädde och chilisås och häll
i formen. Grädda i 225 grader i ca 20 min,
strö på jordnötterna mot slutet. Garnera med 
persilja och servera med jasminris.