Trädgårdslandskaka
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
3/4 dl socker
50 g hackad mörk choklad
1 dl rapsolja
Glasyr:
100 g florsocker
1 msk kakao
1 msk mjölkfritt flytande margarin
ca 2½ msk starkt kallt kaffe
Till formen:
bakplåtspapper
mjölkfritt flytande margarin
kokos
Garnering:
5 - 6 mörkbruna småkakor
kakao
en liten morot
brysselkål
persilja
timjan
dill
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper
i en form ca 25 x 25 cm, smörj papperet
och strö på kokos.
Blanda sojamjölk och ättiksprit så det
skär sig, ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser till kakan i en
bunke, tillsätt sojamjölken och oljan och
rör snabbt ihop smeten med en sked.
Häll i formen och grädda botten. Låt kallna.
Lossa kakan från bakplåtspapperet, skär till
kanterna och lägg kakan på ett serveringsfat.
Blanda glasyren, anpassa mängden kaffe
så att glasyren blir rätt tjock.
Bred över kakan och låt stelna.
Krossa småkakorna till garneringen och
blanda med lite kakao så att smulorna
liknar jord. Strö över kakan.
Skala en liten morot och fortsätt skala tills
moroten är lagom smal. Skär i bitar, gröp ur lite i
toppen på bitarna och fäst persilja som blast
(florsocker + vatten blir bra som lim).
Dekorera trädgårdslandet med rader av morot,
persilja, timjan, dill och brysselkål
just innan serveringen eftersom
örterna slokar ganska snabbt.