tisdag 7 april 2015

Trädgårdslandskaka


Trädgårdslandskaka
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
2 1/4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
3/4 dl socker
50 g hackad mörk choklad
1 dl rapsolja
Glasyr:
 100 g florsocker
1 msk kakao
1 msk mjölkfritt flytande margarin
ca 2½ msk starkt kallt kaffe
Till formen:
bakplåtspapper
mjölkfritt flytande margarin
kokos
Garnering:
 5 - 6 mörkbruna småkakor
kakao
en liten morot
brysselkål
persilja
timjan 
dill

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg bakplåtspapper 
i en form ca 25 x 25 cm, smörj papperet 
och strö på kokos.

Blanda sojamjölk och ättiksprit så det 
skär sig, ställ åt sidan.

Blanda alla torra ingredienser till kakan i en 
bunke, tillsätt sojamjölken och oljan och
rör snabbt ihop smeten med en sked. 
Häll i formen och grädda botten. Låt kallna.

Lossa kakan från bakplåtspapperet, skär till 
kanterna och lägg kakan på ett serveringsfat.

Blanda glasyren, anpassa mängden kaffe 
så att glasyren blir rätt tjock. 
Bred över kakan och låt stelna.

Krossa småkakorna till garneringen och 
blanda med lite kakao så att smulorna 
liknar jord. Strö över kakan.

Skala en liten morot och fortsätt skala tills 
moroten är lagom smal. Skär i bitar, gröp ur lite i 
toppen på bitarna och fäst persilja som blast 
(florsocker + vatten blir bra som lim).

Dekorera trädgårdslandet med rader av morot,
persilja, timjan, dill och brysselkål 
just innan serveringen eftersom 
örterna slokar ganska snabbt.