Hallon-lakritsfudge
Lakritslagret:
1½ dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
25 g smör
75 g turkisk peppar-karameller
100 g mjölkchoklad
Hallonlagret:
1½ dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
25 g smör
65 g tinade hallon
50 g vit choklad
Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten
på en form som är 15 x 20 cm.
Börja med lakritslagret. Krossa turkisk peppar-
karamellerna till pulver i mortel och hacka
chokladen. Lägg alla ingredienser utom
chokladen i en ugnsfast större skål och
kör på full effekt i mikron, rör om efter en stund
och fortsätt koka tills smeten nått 120 grader.
Ta ut skålen och tillsätt chokladen under
omrörning. Häll lakritsfudgen i formen
med bakplåtspapper.
Hacka chokladen till hallonfudgen. Blanda alla
ingredienser utom chokladen i mikroskålen
och koka även denna smet till 120 grader.
Tillsätt chokladen under omrörning
och häll hallonfudgen över lakritslagret.
Ställ kallt att stelna ett par timmar och
skär sedan upp i bitar som förvaras svalt.