lördag 20 februari 2016

Spindelkakor


Spindelkakor
Till kakorna:
 100 g flytande margarin eller mjukt smör
½ dl farinsocker
½ dl strösocker
1 msk sirap
½ dl osötat jordnötssmör
½ tsk vaniljsocker
1 nypa salt
1 dl havregryn
 1½ - 2 dl vetemjöl
50 g hackad mörk choklad
Till dekoration:
15 avlånga chokladgodisar
1 ask vita läkerol 
smält mörk choklad


Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ihop fett, farin- och strösocker, sirap, 
jordnötssmör och vaniljsocker med elvisp.

Tillsätt mjöl, havregryn och hackad choklad 

och vispa ihop till en deg.

Forma 15 bollar, platta ut dem lite och lägg på 
plåt med bakplåtspapper. Grädda i 10-15 min.

Låt kakorna kallna innan de dekoreras.   

Smält choklad och sätt fast två vita läkerol 
på varje chokladgodis. Fäst godiarna på kakorna 
med en klick choklad. Häll smält choklad i en 
liten sprits eller ta en plastpåse och klipp 
ett litet hål i ena hörnet. Spritsa choklad tvärs över
godisarna till ben och markera pupiller.