Knäckepizza
2 kakor knäckebröd t ex Gammelgården
ca 3 dl tomatsås, se nedan
250 g färska champinjoner
2 strimlade paprikor
1-2 skivade rödlökar
1 dl skivade oliver
150 g fetaost i tärningar
några strimlade soltorkade tomater
4-5 dl riven ost
oregano
Tomatsås:
(räcker till mer än 2 pizzor)
1 lök
1 msk tomatpuré
1 tetra passerade tomater
salt, peppar, oregano, timjan
sambal oelek
olja till stekning
Börja med tomatsåsen. Hacka löken och fräs
i lite olja, rör i tomatpurén och låt fräsa med.
Tillsätt övriga ingredienser och
låt puttra ihop en stund.
Förbered allt till fyllningen. Svampen skivas
2 kakor knäckebröd t ex Gammelgården
ca 3 dl tomatsås, se nedan
250 g färska champinjoner
2 strimlade paprikor
1-2 skivade rödlökar
1 dl skivade oliver
150 g fetaost i tärningar
några strimlade soltorkade tomater
4-5 dl riven ost
oregano
Tomatsås:
(räcker till mer än 2 pizzor)
1 lök
1 msk tomatpuré
1 tetra passerade tomater
salt, peppar, oregano, timjan
sambal oelek
olja till stekning
Börja med tomatsåsen. Hacka löken och fräs
i lite olja, rör i tomatpurén och låt fräsa med.
Tillsätt övriga ingredienser och
låt puttra ihop en stund.
Förbered allt till fyllningen. Svampen skivas
och steks med salt och peppar.
Sätt ugnen på 225 grader.
Bred tomatsås på knäckebrödet och lägg på
all fyllning. Grädda pizzan tills osten smält.
Sätt ugnen på 225 grader.
Bred tomatsås på knäckebrödet och lägg på
all fyllning. Grädda pizzan tills osten smält.