Spenatlasagne med citron
1 kg bladspenat, tinad
2-3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
salt, peppar
olja till stekning
400 g färskost
1,4 liter vatten
rivet skal från 2 citroner
en klick sambal oelek
1 tsk örtsalt
1 tärning umamibuljong
salt och peppar
3 msk maizena
24 lasagneplattor
3-4 skivade tomater
riven ost
Krama ur spenaten och grovhacka den.
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek ur vätskan ur spenaten, tillsätt lök,
vitlök och lite olja och fräs mjukt.
Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Koka upp färskost, vatten, rivet citronskal,
sambal oelek, örtsalt och buljongtärning.
Tillsätt peppar och salt efter smak.
Vispa ner maizena utrörd i lite
vatten och sjud ett par minuter.
Varva sås, lasagneplattor, spenat och
tomatskivor i en ugnsform 35 x 27 cm.
Börja och sluta med sås. Grädda i
200-225 grader. Strö över ost på slutet.
1 kg bladspenat, tinad
2-3 gula lökar
3 vitlöksklyftor
salt, peppar
olja till stekning
400 g färskost
1,4 liter vatten
rivet skal från 2 citroner
en klick sambal oelek
1 tsk örtsalt
1 tärning umamibuljong
salt och peppar
3 msk maizena
24 lasagneplattor
3-4 skivade tomater
riven ost
Krama ur spenaten och grovhacka den.
Skala och hacka lök och vitlök.
Stek ur vätskan ur spenaten, tillsätt lök,
vitlök och lite olja och fräs mjukt.
Salta och peppra.
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Koka upp färskost, vatten, rivet citronskal,
sambal oelek, örtsalt och buljongtärning.
Tillsätt peppar och salt efter smak.
Vispa ner maizena utrörd i lite
vatten och sjud ett par minuter.
Varva sås, lasagneplattor, spenat och
tomatskivor i en ugnsform 35 x 27 cm.
Börja och sluta med sås. Grädda i
200-225 grader. Strö över ost på slutet.