Butterbullar i långpanna
150 g smör
5 dl havremjölk
1 paket jäst för söta degar
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
1,1 liter vetemjöl
Fyllning:
150 g rumsvarmt smör
100 g färskost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver eller 2 tsk vaniljsocker
Pensling:
1 ägg
pärlsocker
Smält smöret, häll i havremjölken och
värm till fingervarmt.
Smula jästen och lös den i degvätskan. Tillsätt
socker, salt, ägg och vetemjöl. Arbeta ihop
till en lös vetedeg. Låt jäsa i 30 min.
Vispa ihop fyllningen med elvisp.
Smörj en långpanna. Häll i degen och platta
ut i långpannan. Gör små gropar över hela ytan
med ett mjölat finger och klicka i fyllningen
allt eftersom. Låt jäsa i 15 min.
Sätt ugnen på 200 grader. Pensla bullarna
med ägg och strö över pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min.
Låt svalna och skär i rutor.
Recept från Underbaraclaras.se