200 g rumsvarmt smör
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
5 ägg
Glasyr:
florsocker + vatten
Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck ut i
mazarinformar och ställ dem i kylskåpet i 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och vispa ihop med smöret,
använd elvisp. Vispa sen ner ett ägg i taget.
Klicka ner fyllningen i formarna,
fyll dem till drygt hälften.
Grädda mazarinerna i ca 12-18 min till fin färg.
Låt dem svalna innan glasyren breds på.
7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumsvarmt smör
5 ägg
Glasyr:
florsocker + vatten
Blanda ihop ingredienserna till degen, tryck ut i
mazarinformar och ställ dem i kylskåpet i 30 min.
Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan och vispa ihop med smöret,
använd elvisp. Vispa sen ner ett ägg i taget.
Klicka ner fyllningen i formarna,
fyll dem till drygt hälften.
Grädda mazarinerna i ca 12-18 min till fin färg.
Låt dem svalna innan glasyren breds på.