lördag 11 december 2010

Tryffeltårta med kladdkaksbotten

Tryffeltårta med kladdkaksbotten
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1½ dl vispgrädde
2 msk smör
100 g mörk choklad 70%
100 g mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa
en form med löstagbar botten,
diameter ca 24 cm.

Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och
rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Blanda i äggen, ett i taget, och till sist mjölet.

Bred ut smeten i formen och grädda i ca 20 min,
kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.

Koka upp grädden, ta kastrullen från plattan
och rör ner chokladen i bitar, sedan smöret
i klickar. Låt allt smälta ihop och häll tryffeln
över chokladkakan. Låt stelna i kylen.