150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1½ dl vispgrädde
2 msk smör
100 g mörk choklad 70%
100 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa
en form med löstagbar botten,
diameter ca 24 cm.
Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och
rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Blanda i äggen, ett i taget, och till sist mjölet.
Bred ut smeten i formen och grädda i ca 20 min,
kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.
Koka upp grädden, ta kastrullen från plattan
och rör ner chokladen i bitar, sedan smöret
i klickar. Låt allt smälta ihop och häll tryffeln
över chokladkakan. Låt stelna i kylen.
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Tryffel:
1½ dl vispgrädde
2 msk smör
100 g mörk choklad 70%
100 g mjölkchoklad
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa
en form med löstagbar botten,
diameter ca 24 cm.
Smält smöret i en kastrull, ta från värmen och
rör ner socker, kakao och vaniljsocker.
Blanda i äggen, ett i taget, och till sist mjölet.
Bred ut smeten i formen och grädda i ca 20 min,
kakan ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.
Koka upp grädden, ta kastrullen från plattan
och rör ner chokladen i bitar, sedan smöret
i klickar. Låt allt smälta ihop och häll tryffeln
över chokladkakan. Låt stelna i kylen.