Sega solrossnitt
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
4 msk sirap
2½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1½ dl solroskärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt sirapen och rör om.
Blanda alla torra ingredienser,
tillsätt dem till smörblandningen
och rör ihop allt till en smidig deg.
Rulla degen till fyra längder och
lägg på bakplåtspapper.
Strö över extra solroskärnor
och platta till längderna lite.
Grädda i 15 min. Låt svalna en stund, skär
sen i sneda bitar. Låt kallna på galler
200 g rumsvarmt smör eller margarin
2 dl socker
4 msk sirap
2½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1½ dl solroskärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt sirapen och rör om.
Blanda alla torra ingredienser,
tillsätt dem till smörblandningen
och rör ihop allt till en smidig deg.
Rulla degen till fyra längder och
lägg på bakplåtspapper.
Strö över extra solroskärnor
och platta till längderna lite.
Grädda i 15 min. Låt svalna en stund, skär
sen i sneda bitar. Låt kallna på galler