Pajskal:
färdigköpt smördeg, eller:
3 dl vetemjöl
125 g smör
½ tsk salt
1 msk kallt vatten
Fyllning:
2 ägg
2 dl mjölk
3 dl riven Västerbottensost
en nypa salt
svartpeppar
2 - 3 dl broccolibuketter
(eller körsbärstomater)
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop pajdegen och tryck ut den i en
pajform, eller använd färdigköpt smördeg.
Nagga botten och grädda pajskalet i 10-12 min.
Ta ut skalet och lägg i broccolin
(eller halverade körsbärstomater).
Vispa ihop ägg och mjölk, blanda i osten
och kryddorna. Häll fyllningen i pajskalet
och grädda i 20-25 min till fin färg.
färdigköpt smördeg, eller:
3 dl vetemjöl
125 g smör
½ tsk salt
1 msk kallt vatten
Fyllning:
2 ägg
2 dl mjölk
3 dl riven Västerbottensost
en nypa salt
svartpeppar
2 - 3 dl broccolibuketter
(eller körsbärstomater)
Sätt ugnen på 200 grader.
Nyp ihop pajdegen och tryck ut den i en
pajform, eller använd färdigköpt smördeg.
Nagga botten och grädda pajskalet i 10-12 min.
Ta ut skalet och lägg i broccolin
(eller halverade körsbärstomater).
Vispa ihop ägg och mjölk, blanda i osten
och kryddorna. Häll fyllningen i pajskalet
och grädda i 20-25 min till fin färg.