söndag 1 april 2012

Morotsmuffins

Morotsmuffins
Allergivänliga
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
1 dl rapsolja
1½ dl socker
1 finriven morot

2½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
2 tsk kanel
½ tsk ingefära
1 tsk vaniljsocker eller lite vaniljpulver
Frosting:
100 g philadelphiaost
50 g rumsvarmt smör
ca 2 dl florsocker
lite vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut
12 muffinsformar på en plåt.

Blanda sojamjölk och ättika och låt stå nån minut.
Blanda sedan ner olja, socker och riven morot.

Rör ihop de torra ingredienserna
och rör ner i smeten, blanda väl.

Skeda upp smeten i formarna
och grädda i ca 12-15 min.
Låt muffinsarna kallna.

Rör ihop frostingen och bred på muffinsarna.