200 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad 70%
1½ dl tinade svarta vinbär, blåbär eller hallon
2 dl matlagnings- eller vispgrädde
75 g smör
Topping:
7-8 mörkbruna småkakor
ev. lite kakao
ätbara blommor t ex pensé, syren,
ringblomma, lavendel, krasse,
viol, klöver, pelargon
eller örtkvistar
Grovhacka chokladen.
Tryck bären genom en finmaskig sil så att
kärnorna försvinner. Blanda bärpurén
med grädden och låt koka upp.
Ta kastrullen från plattan
och rör ner chokladen.
När chokladen smält, rör ner smöret och låt även det
smälta. Rör chokladtryffeln slät och häll upp i små glas.
Låt stelna i kylskåpet någon timme.
Krossa småkakorna i mortel och tillsätt ev. lite kakao
för att färgen ska bli mer lik chokladtryffeln.
Skeda lite kaksmul som topping på tryffelglasen
och stick ner ätbara blommor eller örtkvistar.