5 dl maskrosblomblad
(bara de små gula blombladen)
4 dl vatten
5 dl syltsocker
1 tsk finrivet citronskal
Koka upp vattnet, häll över blombladen och låt stå 20 min.
Häll blomblad och vätska i en finmaskig sil
placerad över en tjockbottnad kastrull.
Tryck ut mesta vätskan ur blombladen
med hjälp av baksidan på en sked.
Koka upp maskrosvattnet tillsammans med sockret.
Låt koka några minuter tills sockret löst sig.
Skumma marmeladen väl och rör ner citronskalet.
Häll upp i rena burkar.
(bara de små gula blombladen)
4 dl vatten
5 dl syltsocker
1 tsk finrivet citronskal
Koka upp vattnet, häll över blombladen och låt stå 20 min.
Häll blomblad och vätska i en finmaskig sil
placerad över en tjockbottnad kastrull.
Tryck ut mesta vätskan ur blombladen
med hjälp av baksidan på en sked.
Koka upp maskrosvattnet tillsammans med sockret.
Låt koka några minuter tills sockret löst sig.
Skumma marmeladen väl och rör ner citronskalet.
Häll upp i rena burkar.