Hirsbiffar
2 dl hirs
4 dl grönsaksbuljong
1 liten rödlök
4 - 5 kokta potatisar
1 - 2 msk rapsolja
några droppar vinäger
koriander, svartpeppar,
cayennepeppar, salt
olja till stekning
Koka upp hirs i några dl vatten, låt koka en minut
och slå bort vattnet så försvinner bitterämnena.
Koka hirsen i buljongen i 10 min på svag värme
under lock. Stäng av plattan och låt stå
på eftervärme 15 min.
Hacka löken och stek den i olja.
Mosa potatisarna och blanda med hirsen
och de övriga ingredienserna. Smaka av.
Forma biffar och stek dem gyllenbruna.
2 dl hirs
4 dl grönsaksbuljong
1 liten rödlök
4 - 5 kokta potatisar
1 - 2 msk rapsolja
några droppar vinäger
koriander, svartpeppar,
cayennepeppar, salt
olja till stekning
Koka upp hirs i några dl vatten, låt koka en minut
och slå bort vattnet så försvinner bitterämnena.
Koka hirsen i buljongen i 10 min på svag värme
under lock. Stäng av plattan och låt stå
på eftervärme 15 min.
Hacka löken och stek den i olja.
Mosa potatisarna och blanda med hirsen
och de övriga ingredienserna. Smaka av.
Forma biffar och stek dem gyllenbruna.