Blåbärsmuffins med kokos och kardemumma
2½ dl frysta blåbär
1 msk strösocker
2 dl sojamjölk
1 tsk ättiksprit
2½ dl vetemjöl
3/4 dl strösocker
1 tsk bikarbonat
½ tsk bakpulver
2 msk kokos
en nypa kardemumma
1 dl rapsolja
Glasyr:
florsocker
mosade blåbär
kokos
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ ut 12 muffinsformar på en plåt.
Kör blåbären med lite strösocker i mikron
i ett par minuter tills det kokat ihop lite. Låt svalna.
Blanda sojamjölk och ättiksprit så det skär sig.
Rör ihop mjöl, socker, bikarbonat, bakpulver, kokos och
kardemumma. Tillsätt blåbär, sojamjölk och rapsolja,
rör ihop med en sked och fördela smeten i
muffinsformarna. Grädda i ca 20-22 min.
Låt muffinsarna kallna, glasera dem
och garnera med lite kokos.