Sega kakor med solros- och pumpakärnor
200 g flytande margarin
2 dl socker
4 msk sirap
2 dl grahamsmjöl
2½ - 3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
Garnering:
solros- och pumpakärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop flytande margarin, socker och sirap
med elvisp en liten stund. Tillsätt resten av
ingredienserna och kör ihop till en deg. Anpassa
mjölmängden så degen tar ihop utan att bli för hård.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Forma degen
till 4-5 längder - degen faller lätt isär så man kan få
nypa ihop den istället för att rulla längder.
Platta ut längderna och tryck fast solros- och
pumpakärnor. Grädda längderna till fin färg, ca
15 min. Efter 5 och 10 min: öppna ugnsluckan
och platta till längderna ordentligt med en
stekspade, kakorna blir segare då.
Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar
innan de hunnit kallna.
200 g flytande margarin
2 dl socker
4 msk sirap
2 dl grahamsmjöl
2½ - 3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 dl solroskärnor
½ dl pumpakärnor
Garnering:
solros- och pumpakärnor
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop flytande margarin, socker och sirap
med elvisp en liten stund. Tillsätt resten av
ingredienserna och kör ihop till en deg. Anpassa
mjölmängden så degen tar ihop utan att bli för hård.
Lägg bakplåtspapper på två plåtar. Forma degen
till 4-5 längder - degen faller lätt isär så man kan få
nypa ihop den istället för att rulla längder.
Platta ut längderna och tryck fast solros- och
pumpakärnor. Grädda längderna till fin färg, ca
15 min. Efter 5 och 10 min: öppna ugnsluckan
och platta till längderna ordentligt med en
stekspade, kakorna blir segare då.
Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar
innan de hunnit kallna.