Rostad tomatsoppa
2 portioner
500 g tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 3/4 tsk salt
1 tsk socker
½ tsk timjan
½ tsk paprikapulver
1 krm oregano
nymald svartpeppar
2 tsk tomatpuré
1 msk olja
3½ dl vatten
1 tsk vit balsamvinäger
Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta tomaterna och skiva löken och
vitlöken. Lägg i en teflonform tillsammans
med salt, socker, timjan, paprikapulver,
oregano, peppar, tomatpuré och olja.
Rör runt och rosta i ugnen i 20-25 min.
Koka upp vattnet och låt de rostade tomaterna
koka med i 5 min. Mixa soppan slät. Smaka av
med vinäger och tillsätt ev. mer salt och kryddor.
2 portioner
500 g tomater
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
ca 3/4 tsk salt
1 tsk socker
½ tsk timjan
½ tsk paprikapulver
1 krm oregano
nymald svartpeppar
2 tsk tomatpuré
1 msk olja
3½ dl vatten
1 tsk vit balsamvinäger
Sätt ugnen på 225 grader.
Klyfta tomaterna och skiva löken och
vitlöken. Lägg i en teflonform tillsammans
med salt, socker, timjan, paprikapulver,
oregano, peppar, tomatpuré och olja.
Rör runt och rosta i ugnen i 20-25 min.
Koka upp vattnet och låt de rostade tomaterna
koka med i 5 min. Mixa soppan slät. Smaka av
med vinäger och tillsätt ev. mer salt och kryddor.