söndag 2 mars 2014

Semlor


Semlor 15 st
25 g jäst 
75 g smör 
3 dl havremjölk
1 krm salt
2 msk socker
stött kardemumma
 

ca 10 dl vetemjöl

Smula jästen i assistentens bunke. 

Smält smöret, häll i havremjölken och värm till 
37 grader. Rör ut jästen i degvätskan 
och tillsätt salt, socker och kardemumma.

Tillsätt vetemjöl till en smidig deg, arbeta degen 
i 5 min. Jäs i 30 min, baka ut bullar 
och jäs i 30 min till.

Grädda i 225 grader i 8-10 min.

Fyllning:
mandelmassa - hemgjord eller köpt
inkråm från bullarna
vispgrädde
florsocker

Blanda mandelmassa med lite inkråm från bullarna
och lite ovispad grädde, fyll bullarna.
Klicka på vispad grädde, lägg på locken
och pudra över florsocker.