Filopizza med sötpotatis
5 ark filodeg
rapsolja
200 g sötpotatis
4 - 5 potatisar
½ vitlöksklyfta
oregano
rosmarin
svartpeppar
salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett ark filodeg på plåt med bakplåtspapper
och pensla arket med olja. Fortsätt med de
övriga arken, pensla olja på varje ark.
Skala sötpotatisen. Skiva sötpotatis och
vanlig potatis i 2 mm tunna skivor. Lägg i en
bunke och tillsätt lite olja, en halv pressad
vitlöksklyfta, örter och peppar. Blanda ordentligt.
Lägg ut skivorna i ett tunt lager på filodegen.
Strö över lite salt. Grädda till fin färg.
5 ark filodeg
rapsolja
200 g sötpotatis
4 - 5 potatisar
½ vitlöksklyfta
oregano
rosmarin
svartpeppar
salt
Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett ark filodeg på plåt med bakplåtspapper
och pensla arket med olja. Fortsätt med de
övriga arken, pensla olja på varje ark.
Skala sötpotatisen. Skiva sötpotatis och
vanlig potatis i 2 mm tunna skivor. Lägg i en
bunke och tillsätt lite olja, en halv pressad
vitlöksklyfta, örter och peppar. Blanda ordentligt.
Lägg ut skivorna i ett tunt lager på filodegen.
Strö över lite salt. Grädda till fin färg.