Favvobiffar
250 g champinjoner
350 g morötter
175 g zucchini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl solroskärnor
1½ dl havregryn
1 msk soja
svartpeppar
ev. salt
rapsolja till stekning
Hacka champinjonerna riktigt smått,
grovriv morötter och zucchini.
Hacka lök och vitlök.
Stek ur vätskan ur champinjonerna i en
torr stekpanna, lägg åt sidan.
Fräs morötter, zucchini, lök och vitlök
mjukt i lite olja utan att det tar färg.
Mixa först solroskärnorna och sedan
havregrynen till mjöl med stavmixer.
Blanda ihop svamp, grönsaker, solrosmjöl
och så mycket havremjöl att konsistensen
blir bra. Smaka av med soja, salt och peppar
och stek biffar i olja.
350 g morötter
175 g zucchini
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 dl solroskärnor
1½ dl havregryn
1 msk soja
svartpeppar
ev. salt
rapsolja till stekning
Hacka champinjonerna riktigt smått,
grovriv morötter och zucchini.
Hacka lök och vitlök.
Stek ur vätskan ur champinjonerna i en
torr stekpanna, lägg åt sidan.
Fräs morötter, zucchini, lök och vitlök
mjukt i lite olja utan att det tar färg.
Mixa först solroskärnorna och sedan
havregrynen till mjöl med stavmixer.
Blanda ihop svamp, grönsaker, solrosmjöl
och så mycket havremjöl att konsistensen
blir bra. Smaka av med soja, salt och peppar
och stek biffar i olja.