torsdag 15 mars 2012

Chocolate chip cookie dough cream cheese bars

Chocolate chip cookie dough cream cheese bars

Botten:
200 g digestivekex
100 g smält smör
½ tsk kanel
Cream cheese-röra:
300 g cream cheese
2 msk socker
3 msk maizena
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av ½ citron
Cookie-deg:
75 g rumsvarmt smör
5 msk farinsocker
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 3/4 dl vetemjöl
50-100 g grovhackad mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.

Krossa kexen till smulor och blanda med
smält smör och kanel. Tryck ut i en form
ca 18 x 25 cm klädd med bakplåtspapper.
Grädda i 5 min och låt kallna.

Vispa ihop cream cheese-röran med elvisp
och bred ut den över den kalla bottnen.

Vispa smör, farinsocker, strösocker,
vaniljsocker och salt med elvisp.
Tillsätt mjöl och choklad och
arbeta hastigt ihop till en kakdeg.

Fördela kakdegen över cream cheese-röran.
Grädda kakan i ca 30 min, låt kallna och skär i rutor.