fredag 24 april 2015

Lasagne Rosso


Lasagne Rosso
4-5 lökar
4-5 vitlöksklyftor
1½ kg morötter
1½ kg krossade tomater
½-1 dl stark ajvar relish
1½ dl vatten
örtsalt och salt
svartpeppar
basilika
oregano
timjan
7½ dl havrematgrädde
lasagneplattor
Topping:
blandade grönsaker t ex:
champinjoner
rödlök
paprika
zucchini 
vitlök
olja till stekning
salt, peppar


Hacka lök och vitlök, grovriv morötterna och 
stek allt mjukt i olja utan att det tar färg.

 Lägg över det stekta i en stor kastrull.
Tillsätt tomater, ajvar relish,
och vatten och smaksätt med 
örtsalt, salt, peppar och örter.
Låt puttra på svag värme 
under lock i minst 20 min.

Tillsätt havrematgrädden
och smaka av om det behövs 
mer kryddor eller salt.

Varva sås och fem lager lasagneplattor 
i en form ca 30 x 40 cm och grädda i 
225 grader tills lasagneplattorna är klara.

Stek under tiden grönsakerna till toppingen, 
salta och peppra och strö grönsakerna
över lasagnen på slutet av gräddningen.