onsdag 11 augusti 2010

Eriks berömda chocolate chip cookie i gjutjärnspanna

Chocolate chip cookie i gjutjärnspanna 
200 g smör 
1 dl socker 
2 dl farinsocker 
1 ägg 
5 dl vetemjöl 
1 tsk bikarbonat 
2 tsk vaniljsocker 
½ tsk salt 
100 g mörk choklad med hallonsmak
 100 g mjölkchoklad 

 Sätt ugnen på 175 grader. 
Smörj och mjöla en gjutjärnspanna,
 ca 25 cm i diameter. 

 Vispa smör, socker och farinsocker
 poröst. Vispa i ägget. Blanda mjöl,
 bikarbonat, vaniljsocker och salt, 
rör ner i smeten och blanda till 
en deg. Hacka chokladen och 
tillsätt den. 

 Tryck ut degen i stekpannan och
 grädda i ca 30 min. Ta ut kakan 
och låt den svalna i stekpannan.