torsdag 10 februari 2011

Äppelkanelmuffins med crumble

Äppelkanelmuffins med crumble
2 ägg
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
½ tsk kardemumma
en nypa salt
2 dl mjölk
100 g smält smör
rivet skal av ½ citron
Fyllning:
3 äpplen
1 msk smör
2 msk socker
2 tsk kanel
Smuldeg:
75 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker

Sätt ugnen på 200 grader för stora muffins
eller 225 grader för mindre.

Nyp ihop ingredienserna till smuldegen.

Skala och klyfta äpplena, stek dem i smör
och rör ner socker och kanel.

Vispa ägg och socker pösigt, rör ner resten av
ingredienserna och äpplena. Fördela smeten
i muffinsformar, ca 8 stora eller 12 mindre.

Strö över smuldeg och grädda i 12-20 min.