söndag 12 juli 2015

Vegoburgare


Vegoburgare
Foccacia, recept här
Favvobiffar, recept här 
Guacamole:
2 avokador
2 msk finhackad rödlök
1-2 msk pressad lime
finhackad röd chili 
malen koriander
salt, peppar
Champinjonfräs:
250 g champinjoner
1-2 klyftor vitlök
salt, peppar
hackad persilja
olja till stekning
Övriga tillbehör:
skivad tomat
skivad gurka
sallatsblad


Börja med att baka brödet och låt det svalna.

Förbered blandningen till favvobiffarna.

Mosa avokadorna och blanda med resten av 
ingredienserna till guacamolen. Smaka av 
och ställ kallt fram till servering.

Finhacka champinjonerna, stek i en varm torr 
stekpanna tills vätskan stekt ur. 
Tillsätt pressad vitlök, lite olja, salt och peppar 
och fräs till fin färg. Blanda ner persiljan.

Forma stora biffar och stek dem i olja till fin färg.

Skiva och rosta brödet. Lägg på guacamole,
champinjonfräs, biffar, tomat, gurka 
och sallat och servera genast.